, ,

Prados Privé

Deze zeer elegante syrah zit bomvol smaken van braam, bosbes, peper, verse tijm, en rozemarijn, toast, vanille en chocolade. Fruitig, zijdezacht en volledig in balans door de juiste frisheid en zuurgraad. Deze bijzondere wijn heeft 12 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken en trakteert je op een uitzonderlijk lange afdronk. Gastronomische topper in een gelimiteerde oplage van slechts 3700 flessen!

20.62

Samenstelling

100% syrah

Jaar

2018

Houtrijping

12 maanden

Smaakprofiel

Complex, stevig, vol & zacht

Proefnotitie

Braam, bosbes, peper, verse tijm, en rozemarijn, toast, vanille & chocolade

Alcohol

15,5%

Flesinhoud

750ml

Regio

D. O. Campo de Borja

In de uitzonderlijke Prados wijnen spelen garnacha én syrah de hoofdrol en vind je een duidelijke reflectie van de herkomst in de wijnen. Pagos del Moncayo is een van de weinige huizen waar aan ‘slow winemaking’ wordt gedaan. De productie is volledig biologisch en ambachtelijk middels open vaten en traditioneel druivenstampen. Om maximale kwaliteit te waarborgen is er een gecontroleerde lage opbrengst (6000 kg/ha).

Pagos del Moncayo ligt in D.O. Campo de Borja (provincie Zaragoza) aan de voet van de Sierra del Moncayo, in het hart van het Iberische gebergte en Aragón. De wijngaarden liggen in La Loma in Bisimbre (lage hoogtezone van D.O. Campo de Borja) op 350-450 meter hoogte.

Het klimaat is continentaal en droog en wordt beïnvloed door de berg Sierra del Moncayo. De verkoelende en drogende wind zorgt voor een specifiek microklimaat en geeft een uniek karakter aan de wijnen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 14 graden en regenval in dit gebied is schaars.

Geen producten in mand!
0