fbpx
,

Prados Fusión (+ Gift Pack)

Heerlijke blend van garnacha (65%) en syrah (35%) vol met warme smaken van rijp zwart fruit en aroma’s van tijm, rozemarijn en lavendel. De wijn heeft een open, complex karakter en is makkelijk drinkbaar dankzij het frisse karakter, de zachte tannines en de zijdezachte lange afdronk.

11.75

Samenstelling

Garnacha & syrah

Jaar

2018

Smaakprofiel

Fruitig, soepel, vol, zacht

Proefnotitie

Rijp zwart fruit, tijm, rozemarijn & lavendel

Alcohol

14,5%

Flesinhoud

750ml

Regio

D. O. Campo de Borja

In de uitzonderlijke Prados wijnen spelen garnacha én syrah de hoofdrol en vind je een duidelijke reflectie van de herkomst in de wijnen. Pagos del Moncayo is een van de weinige huizen waar aan ‘slow winemaking’ wordt gedaan. De productie is volledig biologisch en ambachtelijk middels open vaten en traditioneel druivenstampen. Om maximale kwaliteit te waarborgen is er een gecontroleerde lage opbrengst (6000 kg/ha).

Pagos del Moncayo ligt in D.O. Campo de Borja (provincie Zaragoza) aan de voet van de Sierra del Moncayo, in het hart van het Iberische gebergte en Aragón. De wijngaarden liggen in La Corona (garnacha) en Los Blanquizales (syrah) in Magallón (lage hoogtezone van D.O. Campo de Borja) op 350-450 meter hoogte.

Het klimaat is continentaal en droog en wordt beïnvloed door de berg Sierra del Moncayo. De verkoelende en drogende wind zorgt voor een specifiek microklimaat en geeft een uniek karakter aan de wijnen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 14 graden en regenval in dit gebied is schaars.

Have no product in the cart!
0