, , , , ,

Prados Colección Garnacha

Een smaakbom met vele lagen! Fantastische wijn die door James Suckling beoordeeld is als wijn die smaakt als een ware ‘$50 wijn’. Krachtig, maar tegelijkertijd fluweelzacht.

13.18

Samenstelling

100% garnacha

Jaar

2018

Houtrijping

10 maanden

Smaakprofiel

Complex, fruitig, stevig, vol & zacht

Proefnotitie

Bosbes, pruim, rozemarijn, vanille, koffie & hout

Alcohol

15%

Flesinhoud

750ml

Regio

D. O. Campo de Borja

In de uitzonderlijke Prados wijnen spelen garnacha én syrah de hoofdrol en vind je een duidelijke reflectie van de herkomst in de wijnen. Pagos del Moncayo is een van de weinige huizen waar aan ‘slow winemaking’ wordt gedaan. De productie is volledig biologisch en ambachtelijk middels open vaten en traditioneel druivenstampen. Om maximale kwaliteit te waarborgen is er een gecontroleerde lage opbrengst (6000 kg/ha).

Pagos del Moncayo ligt in D.O. Campo de Borja (provincie Zaragoza) aan de voet van de Sierra del Moncayo, in het hart van het Iberische gebergte en Aragón. De wijngaarden liggen in La Corona in Magallón (lage hoogtezone van D.O. Campo de Borja) op 350-450 meter hoogte.

Het klimaat is continentaal en droog en wordt beïnvloed door de berg Sierra del Moncayo. De verkoelende en drogende wind zorgt voor een specifiek microklimaat en geeft een uniek karakter aan de wijnen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 14 graden en regenval in dit gebied is schaars.

Geen producten in mand!
0