, , , ,

OXTE The Silence

De perfecte rode blend voor je zomerse BBQ! Bramen, kersen en bessen met wat tonen van cacao en koffie op de achtergrond. Een volle body met zachte tannines, maar genoeg fruit om je ook tijdens de borrel te bekoren. Met dit zachte prijsje heb je veel waar én dus wijn voor je geld.

6.57

Samenstelling

Tempranillo, garnacha, syrah & cabernet sauvignon

Jaar

2020

Houtrijping

Geen

Smaakprofiel

Fruitig, soepel, vol & zacht

Proefnotitie

braam, blauwe bes, cassis & peper

Alcohol

14,5%

Flesinhoud

750ml

Regio

D. O. P. Cariñena

Bodem is een modern wijnhuis waar innovatie voorop staat, in staat om in te spelen op de veranderende vraag van de internationale wijnmarkt zonder Spaanse tradities uit het oog te verliezen. Het wijnhuis heeft zijn naam letterlijk aan de bodem van dit gebied te danken en heeft als doel elegante kwaliteitswijn te produceren die niemand onberoerd laat.

Bodem ligt in de D.O.P. Cariñena, dit is de grootste en oudste D.O. van Aragón. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 400 tot 800 meter en de bodega zelf is gevestigd in het hart van de Sierra de Algairén; de geboorteplaats van de garnacha druif.

Het klimaat is droog en continentaal met koude winters en hete zomers en grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur. Samen met de invloed van de strenge droge wind “el Cierzo” draagt dit bij aan de droogte die ervoor zorgt dat de wijnstokken vrij blijven van ziektes.

Geen producten in mand!
0