, , , , , ,

Lúculo Garnacha Blanca

Fris én romig! Deze witte garnacha met smaken van peer, grapefruit, brioche en wat kruidigheid past bij ieder moment. Dankzij de houtrijping van drie maanden heeft de wijn een lekkere body, terwijl ‘ie toch zijn fijne zuren behoudt. Combineer ‘m bij je diner of schenk ‘m bij de borrel. Wijnschrijver Harold Hamersma waardeerde deze wijn met een mooie 9-.

9.88

Samenstelling

Garnacha blanca

Jaar

2020

Houtrijping

3 maanden

Smaakprofiel

fris, fruitig, vol & zacht

Proefnotitie

wit fruit, peer, bloemen, kruiden, noten & brioche

Alcohol

12,5%

Flesinhoud

750ml

Regio

D. O. Navarra

La Casa de Lúculo is ontstaan als project om de oude garnachawijngaarden in het Noorden van Navarra te herstellen. Unieke, kleine percelen met bush vines die soms wel meer dan 100 jaar oud zijn. Wij werken voornamelijk volgens biologische criteria in onze wijngaarden, zonder het gebruik van synthetische pesticiden of herbiciden.

De wijngaarden liggen in Ribera Baja op 390 meter hoogte in het midden van Navarra. Hier wordt voornamelijk met garnacha gewerkt. Dit druivenras weet als geen ander om te gaan met de invloeden van de Atlantische Oceaan én drukt tegelijkertijd het karakter van de wijngaarden en wijnen het beste uit.

Continentaal met sterke invloeden van de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. De koude nachten en zonnige dagen zorgen ervoor dat de druiven langzaam en delicaat rijpen.

Geen producten in mand!
0