fbpx
Aanbieding!
, , , , , ,

Lúculo Garnacha Blanca

Bijzondere witte garnacha met veel aroma’s van citrusvruchten en bloemen. Wit fruit, sappige peer en grapefruit gaan over in kruidige tonen met op de achtergrond wat kenmerken van houtrijping zoals noten en brioche. Medium body met een prettige structuur, goede zuurgraad en aanhoudende afdronk.

55.0070.00

Samenstelling

Garnacha blanca

Jaar

2019

Houtrijping

3 maanden

Smaakprofiel

fris, fruitig, vol & zacht

Proefnotitie

wit fruit, peer, bloemen, kruiden, noten & brioche

Alcohol

12,5%

Flesinhoud

750ml

Regio

D. O. Navarra

Giftbox

Zonder Giftbox, Met Giftbox

La Casa de Lúculo is ontstaan als project om de oude garnachawijngaarden in het Noorden van Navarra te herstellen. Unieke, kleine percelen met bush vines die soms wel meer dan 100 jaar oud zijn. Wij werken voornamelijk volgens biologische criteria in onze wijngaarden, zonder het gebruik van synthetische pesticiden of herbiciden.

De wijngaarden liggen in Ribera Baja op 390 meter hoogte in het midden van Navarra. Hier wordt voornamelijk met garnacha gewerkt. Dit druivenras weet als geen ander om te gaan met de invloeden van de Atlantische Oceaan én drukt tegelijkertijd het karakter van de wijngaarden en wijnen het beste uit.

Continentaal met sterke invloeden van de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. De koude nachten en zonnige dagen zorgen ervoor dat de druiven langzaam en delicaat rijpen.

Have no product in the cart!
0