Culinaire Garnacha Week 2020 was een hit!

Ruim twintig jaar geleden vertrokken wij als Nederlandse familie naar Spanje om onze droom na te jagen: ooit zelf wijn maken. Nadat we jaren in de Spaanse wijnwereld hebben gewerkt, maakten we onze droom waar en inmiddels zijn we eigenaar van drie bodega’s. In alle wijnhuizen speelt de garnachadruif een zeer grote rol. Het droge Spaanse klimaat met veel zon en de ruige bodems met precies genoeg mineralen zijn de perfecte omgeving voor de garnachadruif.

Onze Bodega Pagos del Moncayo in Campo de Borja

Dag in dag uit zijn we met deze druif bezig en de liefde voor deze druif is zo groot dat we er een speciale week aan hebben gewijd. Op ‘Internationale Garnacha Dag’ was de aftrap van de culinaire Garnacha Week. Bij verschillende restaurants in het land kon je van 18 tot en met 25 september genieten van een heerlijk Chef’s Menu gecombineerd met onze Spaanse garnachawijnen.

Culinair genieten in verschillende steden

Liefhebbers van de Mediterrane eetcultuur konden hun hart ophalen bij restaurants in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. Vier gangen lang kon je jezelf laten verrassen door de lekkerste creaties van de chef, met zorg gekoppeld aan de wijnen van Axial Vinos. Voor deze eerste editie van Garnacha Week hebben we samengewerkt met Restaurant Barça in Amsterdam, Restaurant Ayla en Lokanta Proeflokaal in Rotterdam en Restaurant Retiro in Arnhem. Niet alleen de dag van de druif werd deze week gevierd, maar ook het feit dat onze veelvuldig bekroonde wijnen ein-de-lijk voor iedereen te proeven en verkrijgen zijn in Nederland.

Garnacha Week bij Restaurant Ayla in Rotterdam

Speciaal én voordelig menu

Tijdens de culinaire Garnacha Week kon je bij alle restaurants een uniek én extra voordelig 4 gangen verrassingsmenu bestellen in combinatie met het zorgvuldig voorgeproefde wijnarrangement van Axial Vinos. Ieder restaurant heeft natuurlijk een uniek creatief keukenteam, dus bij ieder restaurant was het menu weer anders.

Garnacha Week bij Restaurant Barça in Amsterdam

De wijnen in het menu:

Lúculo Garnacha Blanca: elegante natuurlijke witte garnacha met drie maanden houtrijping en smaken van grapefruit, peer en wilde bloemen. Romig met een klein bittertje. Door de wijn te combineren met wat vettere gerechten komt het romige karakter meer naar voren. En door er juist wat meer bittere gerechten bij te combineren komen de bitters meer naar voren. De wijn werd gecombineerd met kalfsvlees, radicchio, octopus en pata negra.

Las Margas Garnacha: stevige, zwoele garnacha uit Cariñena. Verleidelijke fruitbom vol smaken van rijpe bosbes, aardbei en kruiden. Afkomstig van het duurzame wijnhuis Bodem én ook nog eens vegan. Scoort hoge punten bij bekende wijncritici zoals James Suckling. Las Margas werd tijdens Garnacha Week gecombineerd met gegrilde groenten, polpo en stoofvlees van lam.

Prados Fúsion: volle, zachte blend van garnacha en syrah. Vol smaken van rood fruit en bramen met een kruidig randje en licht pepertje. Afkomstig van Pagos del Mocayo, een van de weinige wijnhuizen waar ze aan ‘slow winemaking’ doen. Deze wijn werd gecombineerd met mooi gegrild rundvlees.

Prados Colección Garnacha: Krachtige en fluweelzachte garnacha vol smaken van bosbes, pruim, rozemarijn, vanille en koffie. Tien maanden houtrijping en veelvuldig bekroond door vooraanstaande wijncritici. Door James Suckling beoordeeld als een wijn die smaakt als een $50 wijn. Deze premium garnacha werd heel verrassend gecombineerd met een dessert met noten, vijgen en rozijnen, zacht gegaarde Ibérico wang en gegrild rundvlees.

Geen producten in mand!
0