Onze bodegas: een passie voor wijnmaken en respect voor het land

Bij Axial Vinos werken we met vooruitstrevende (onafhankelijke) wijnmakers. We verbeteren onszelf continu en innoveren door te experimenteren. Onze werkwijze is duurzaam en we staan daarom dicht bij de natuur. In al onze bodega’s speelt terroir namelijk een belangrijke rol. Alles staat in teken van het creëren van de mooiste Spaanse wijnen met expressie en diepgang.

We werken met traditionele, inheemse druivenrassen zoals aragonia (de originele garnacha druif) en tempranillo om authentieke druivenrassen en blends van de oude stokken te behouden. De garnacha druif is leidend in onze bodega’s en we durven ons inmiddels met trots garnachaspecialisten te noemen.

Het grote avontuur begon met de wijnhuizen: Pagos del Moncayo in Campo de Borja en La Casa de Lúculo in Navarra. Ons doel is de beste garnachawijn van de wereld te maken. We blijven ons werk voortzetten en groeien, wat geresulteerd heeft in ons eerste volledig eigen wijnhuis in D.O.P. Cariñena: Bodem Bodegas.

Lokale wijngaarden. Uitmuntende wijnmakers.

Drie verschillende wijnhuizen in drie verschillende wijngebieden. Elk met hun eigen visie, stijl en type terroir. De uitkomst? Veelzijdige wijnen die je móet proeven!

BodegaBodem

De wijngaarden van Bodem zijn de perfecte omgeving voor garnacha. Het klimaat en de bodemsoort zorgen ervoor dat deze druif hier volledig tot zijn recht komt. Bodem is een modern wijnhuis waar innovatie voorop staat. In staat om in te spelen op de veranderende vraag van de internationale wijnmarkt zonder de essentie en Spaanse tradities uit het oog te verliezen.

Bodem heeft zijn naam letterlijk aan de bodem van dit gebied te danken en heeft als doel kwaliteitswijn te produceren die niemand onberoerd laat.

Regio
D.O.P. Cariñena
Wijngaard
7 ha eigen bezit & rond 100 ha i.s.m. lokale wijnboeren
Breedtegraad
41.411308
Lengtegraad
-1.299729
Druiven
Garnacha
Klimaat
Continentaal (lange, hete zomers en koude winters)
Bodem
Kalkhoudend (lei)gesteente
Spaanse wijn met Nederlandse roots | Axial Vinos | Mastering Garnacha

BodegaLa Casa de Lúculo

Een project geboren met het doel om een nieuwe impuls te geven aan de verlaten oude garnacha wijngaarden gelegen aan de bergvoet van de Medigorria. In Navarra inmiddels uitgegroeid tot dé referentie voor biologische wijnproductie.

Sinds 2004 werkt Axial Vinos samen met de wijncoöperatie en na een trouwe samenwerking van enkele jaren volgt in 2013 de volledige overname van La Casa de Lúculo. Het gevolg is de toevoeging van een nieuwe lijn met jonge frisse en fruitige wijnen aan het assortiment: Cátulo.

Regio
D.O. Navarra
Wijngaard
13 ha (Baja Montaña) & 15 ha (Ribera Baja)
Breedtegraad
42.626713
Lengtegraad
-1.834062
Druiven
Garnacha, tempranillo, merlot & syrah
Klimaat
Continentaal
Bodem
Grind en kalkhoudend gesteente
Spaanse wijn met Nederlandse roots | Axial Vinos | Mastering Garnacha

BodegaPagos del Moncayo

Pagos del Moncayo is een van de weinige huizen waar men aan ‘slow winemaking’ doet. Ambachtelijke productie middels open vaten en 100% ambachtelijk wijnmaken en traditioneel druivenstampen. Hierdoor heeft Pagos del Moncayo de erkenning van een lage emissie wijnhuis (lage CO2 uitstoot) ontvangen van Eco-Prowine.

De uitzonderlijke Prados wijnen worden gemaakt van garnacha en syrah druiven. De druiven worden zeer zorgvuldig behandeld door de families die de wijngaarden beheren en vormen de persoonlijkheid van de wijnen.

Regio
D.O. Campo de Borja
Wijngaard
20 ha (aan de voet van Moncayo gebergte)
Breedtegraad
41.829758
Lengtegraad
-1.681499
Druiven
Garnacha & syrah
Klimaat
Continentaal klimaat (met weinig neerslag)
Bodem
Zanderig aarde op kalksteen
Spaanse wijn met Nederlandse roots | Axial Vinos | Mastering Garnacha
Geen producten in mand!
0